Trick Celcom Mati Laluan Guna Operamini

Posted by Jiman Kukusan on 06:13 PM, 06-Jun-12 • Under: Trick Celcom , Trick Free Internet

Assalamualaikum.. Semua pada ptang ini aku nak share kan tntang trick celcom mati laluan 

.
Sya share trick nie kat korg hrap2 bermanfaat.. K la kta trus ke trick nya download dulu operamini nya di bwah

   
Proxy: 141.0.11.253 
Port: 80

Udah Download opera tu rename jak .zip ke .jar. Yang opera no.1 tu ialah opnext7 multioperator untuk celcom mati laluan pilih Celcom:3. Utk hidup laluan pilih Celcom:2 atau Celcom:1..Bagi operator lain sila isi di custom server. Yang opera no.2 pulak tu ialah oupeng hanyalah untuk celcom mati laluan jak..Ok

Nota: Trick ini boleh download klu setakat gambar yang berukuran kecil.sad Dan klu on9 time mati laluan memang ok la..



Sekian dan terima kasih. Assalamualikum..



Sila tinggalkan komen kat bawah... smile

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

21 responses to "Trick Celcom Mati Laluan Guna Operamini"

.::[☻DJz_CREW'S☻]::. on 07:18 PM, 06-Jun-12

pengguna maxis nih..geng..hee..

Jiman Kukusan on 07:44 PM, 06-Jun-12

@.::[☻DJz_CREW'S☻]::.,
sowy geng..utk maxis aku lum jmpa lgi...klu ada aku post

Dil on 08:09 AM, 07-Jun-12

salam..trick ni bole tak untuk blackberry?

Jiman Kukusan on 10:21 AM, 07-Jun-12

@Dil,
wsalam..erm cba awk test la sbab admin x da blackberry..

mbeendell on 12:41 PM, 11-Jun-12

X boleh ane instal gan,????

mbeendell on 12:51 PM, 11-Jun-12

X boleh di install sob.,?!!!

Jiman Kukusan on 07:00 PM, 11-Jun-12

@mbeendell,
udah di rename ka .zip ke .jar

mohd ali on 11:50 AM, 12-Jun-12

salam. Tak leh rename la.. Install pn x dpt. Yg no2 punya.

Jiman Kukusan on 09:55 PM, 12-Jun-12

@mohd ali,
Aku udah test tdi downld dan rename test instal lgi dapat pun..

Sabah Boleh..!! on 01:29 AM, 23-Jun-12

mohd ali,law x leh buka snang je.law "operamini_jar_zip" koe padam "zip" 2 pastu koe rename jar.Tapi,koe letak noktah kat dpan jar 2.faham??

Jiman Kukusan on 05:24 PM, 23-Jun-12

@Sabah Boleh..!!,
thax bgi info..bgus juak ko nie bntu aku..wink

kenpachi on 01:56 PM, 03-Jul-12

bro aku test opera no1 tu ble instal dan aku da ikut smua setting tu tp mc x tmbus la bro...huhu

Jiman Kukusan on 02:00 PM, 03-Jul-12

@kenpachi,
bro cba ko lhat blik smua. . .nnti ka ada slah..

kenpachi on 03:25 AM, 05-Aug-12

da dpt bro...upnya kna tkar p0xy n p0t gak dlu..bab aku test dlu error aku gna setting standard clcm...huhu

Jiman Kukusan on 07:32 AM, 05-Aug-12

@kenpachi,
ptutlah..
mcm mna ngan opera tu mntap ?

faizal on 02:31 PM, 07-Nov-12

mati laluan tu mcm ne?? kredit expired or sim kad expired??

Jiman Kukusan on 12:51 AM, 10-Nov-12

@faizal,
kredit expired !

tambadau on 04:28 PM, 29-Jan-13

thankz gan share nya.. Klu ad pa2 y tbaru.. Share2 la klu ble hehehe

zack on 08:03 AM, 19-Nov-13

bro macam mana rename?xboleh la..

AkUbANi IdHaM on 02:04 PM, 29-Jan-14

tuk android tak dah

Gêñsāī69 on 08:23 AM, 01-Jul-14

nice pos.geng

Subscribe to comments feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(Some BBCode tags are allowed)

Security Code:
Enable Images