Trick Celcom Mati Laluan Guna Operamini

Posted by Jiman Kukusan on 06:13 PM, 06-Jun-12 • Under: Trick Celcom , Trick Free Internet

Assalamualaikum.. Semua pada ptang ini aku nak share kan tntang trick celcom mati laluan 

.
Sya share trick nie kat korg hrap2 bermanfaat.. K la kta trus ke trick nya download dulu operamini nya di bwah

   
Proxy: 141.0.11.253 
Port: 80

Udah Download opera tu rename jak .zip ke .jar. Yang opera no.1 tu ialah opnext7 multioperator untuk celcom mati laluan pilih Celcom:3. Utk hidup laluan pilih Celcom:2 atau Celcom:1..Bagi operator lain sila isi di custom server. Yang opera no.2 pulak tu ialah oupeng hanyalah untuk celcom mati laluan jak..Ok

Nota: Trick ini boleh download klu setakat gambar yang berukuran kecil.sad Dan klu on9 time mati laluan memang ok la..



Sekian dan terima kasih. Assalamualikum..



Sila tinggalkan komen kat bawah... smile

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

20 responses to "Trick Celcom Mati Laluan Guna Operamini"

.::[☻DJz_CREW'S☻]::. [07:18 PM, 06-Jun-12]

pengguna maxis nih..geng..hee..

Jiman Kukusan [07:44 PM, 06-Jun-12]

@.::[☻DJz_CREW'S☻]::.,
sowy geng..utk maxis aku lum jmpa lgi...klu ada aku post

Dil [08:09 AM, 07-Jun-12]

salam..trick ni bole tak untuk blackberry?

Jiman Kukusan [10:21 AM, 07-Jun-12]

@Dil,
wsalam..erm cba awk test la sbab admin x da blackberry..

mbeendell [12:41 PM, 11-Jun-12]

X boleh ane instal gan,????

mbeendell [12:51 PM, 11-Jun-12]

X boleh di install sob.,?!!!

Jiman Kukusan [07:00 PM, 11-Jun-12]

@mbeendell,
udah di rename ka .zip ke .jar

mohd ali [11:50 AM, 12-Jun-12]

salam. Tak leh rename la.. Install pn x dpt. Yg no2 punya.

Jiman Kukusan [09:55 PM, 12-Jun-12]

@mohd ali,
Aku udah test tdi downld dan rename test instal lgi dapat pun..

Sabah Boleh..!! [01:29 AM, 23-Jun-12]

mohd ali,law x leh buka snang je.law "operamini_jar_zip" koe padam "zip" 2 pastu koe rename jar.Tapi,koe letak noktah kat dpan jar 2.faham??

Jiman Kukusan [05:24 PM, 23-Jun-12]

@Sabah Boleh..!!,
thax bgi info..bgus juak ko nie bntu aku..wink

kenpachi [01:56 PM, 03-Jul-12]

bro aku test opera no1 tu ble instal dan aku da ikut smua setting tu tp mc x tmbus la bro...huhu

Jiman Kukusan [02:00 PM, 03-Jul-12]

@kenpachi,
bro cba ko lhat blik smua. . .nnti ka ada slah..

kenpachi [03:25 AM, 05-Aug-12]

da dpt bro...upnya kna tkar p0xy n p0t gak dlu..bab aku test dlu error aku gna setting standard clcm...huhu

Jiman Kukusan [07:32 AM, 05-Aug-12]

@kenpachi,
ptutlah..
mcm mna ngan opera tu mntap ?

faizal [02:31 PM, 07-Nov-12]

mati laluan tu mcm ne?? kredit expired or sim kad expired??

Jiman Kukusan [12:51 AM, 10-Nov-12]

@faizal,
kredit expired !

tambadau [04:28 PM, 29-Jan-13]

thankz gan share nya.. Klu ad pa2 y tbaru.. Share2 la klu ble hehehe

zack [08:03 AM, 19-Nov-13]

bro macam mana rename?xboleh la..

AkUbANi IdHaM [02:04 PM, 29-Jan-14]

tuk android tak dah

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images